Yoga Nidra

Wat is Yoga Nidra?

Nidra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk slaap. Deze vorm van yoga wordt daarom ook wel de yogische slaap genoemd.

Yoga Nidra is een krachtige techniek. Door verschillende systematische oefeningen keren we met onze aandacht naar binnen. Het doel is om volledig te ontspannen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. 

Het bereiken van deze staat brengt je naar een diepere laag in je onderbewust zijn en zorgt er voor dat intenties beter worden opgeslagen. Tijdens een Yoga Nidra les bevindt je je tussen waken en slapen.

Samskara’s:
Worden ook wel “deukjes” in ons onderbewust zijn genoemd. Dit kunnen gebeurtenissen of ervaringen zijn die in negatieve zin voor weerstand kunnen zorgen op geestelijk, lichamelijk of emotioneel niveau. Het beoefenen van Yoga Nidra kan daardoor gepaard gaan met angst en verdriet. Omdat we met onze volledige aandacht naar binnen keren stelt het ons in staat om ook de minder leuke kanten te zien en te voelen.  Onder ogen zien van alles wat er is stelt ons in staat om patronen te doorbreken. 

Er is geen goed of fout. Ik wil je ondersteunen om te helen als dat nodig is, zodat jij voluit kunt leven en je niet laat tegenhouden in je levensgeluk.

Deze yogalessen zijn opgebouwd volgens de Himalaya traditie van Swami Rama.

Wat zijn de voordelen en effecten van Yoga Nidra?

  • Rust ervaren in je hoofd;
  • Verbeterde concentratie en focus;
  • Een betere nachtrust;
  • Een sterker immuunsysteem;
  • Weerbaarder tegen stress;
  • Betere doorstroming van de levensenergie.
Yoga Nidra wordt ook wel de Yogische slaap genoemd. Het beoefenen van 1 uur Yoga Nidra staat gelijk aan 3 tot 4 uur slaap.
Tijdens deze vorm van yoga lig je voornamelijk op je mat, het vergt nagenoeg geen fysieke inspanning.

FAQ

Alle yogamaterialen zijn aanwezig, indien gewenst ben je vrij om een eigen yoga mat te gebruiken.

Er zijn veel yogastijlen. Op dit moment geef ik alleen Yin en Hatha Yoga.

Neem een kijkje bij mijn tarieven!

Zeker! een proefles kost slechts €5,-